Doprava zadarmo nad €75,00
Black Friday - Min. 20% na bežecké oblečenie a navyše -10 % kód: BF10 Nakupuj
Tovar môžeš do 60 dní vrátiť bez udania dôvodu
Záruka vrátenia peňazí

Zdravá Krtková torta

Klasická Krtkova torta je medzi slovenskou populáciou veľmi obľúbená pre svoju skvelú chuť. Bohužiaľ, čo sa týka obsahu makroživín a zloženia, to už tak skvelé nie je. Poďte vyskúšať jeho zdravší variant, na ktorej si pochutnáte bez výčitiek.

Ingrediencie na korpus:

50 gramov kakaa
35 gramov čokoládového proteínového prášku
30 gramov kukuričného škrobu
6 gramov prášku do pečiva
5 vajec
3 lyžičky medu (či iného sladidla)

Ingrediencie na krém:

2 banány
500 gramov odtučneného tvarohu
4 lyžice medu (či iného sladidla)

Postup:

Dáme si predhriať rúru na 200 ° C. Ingrediencie na korpus (kakao, proteín, škrob, vajcia a flavdrops) zmiešame v hladké tiahle cesto, na záver pridáme prášok do pečiva (ktorý len zľahka vmiešame do cesta), vlejeme do tortovej formy vymastenej tukom (poprípade vyloženej papierom na pečenie) a pečieme v rúre vyhriatej na 200 ° C cca 20 minút.


Medzitým si pripravíme krém - zmiešame tvaroh a sladidlo.

Po upečení necháme korpus dôkladne vychladnúť. Potom doň lyžicou vydlabeme uprostred dieru (pozor, nech si ponecháte vyššie okraje a nech sa lyžicou nedostanete skrze korpus), do ktorej naukladáme jednu vrstvu nakrájaného banánu, potrieme polovicou krému, naň naukladáme druhú vrstvu banánu a potrieme zvyškom krému.

Zdravý krtkův dort

Celú tortu necháme chladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Potom ho už len nakrájame a užívame si výbornú zdravú pochúťku.

Nutričné hodnoty 1/8 torte:
169,6 kcal / 710,1 KJ
13,3 g bielkovín
17,8 g sacharidov
4,5 g tukov

Autorkou receptu je Andrea Skolková.


STRAVA