Doprava zadarmo nad €75,00
Získaj extra 10 % s kódom BF10 — vyber si svoju veľkosť, kým je na sklade. Použi kód
Tovar môžeš do 60 dní vrátiť bez udania dôvodu
Záruka vrátenia peňazí
Zdravý tekvicový cheesecake

Zdravý tekvicový cheesecake

29. 10. 2020 2 min. čítania

Tvarohová torta so sezónnymi jesennými ingredienciami, ktorá poteší celú rodinu. Upeč si ten najlepší cheesecake z tekvice.

Ingrediencie a postup

Korpus:

  • 150 gramov jemných ovsených vločiek
  • 50 gramov celých ovsených vločiek
  • 1x banán
  • 20 gramov holandského kakaa
  • 40 gramov kokosového oleja

Všetko okrem celých ovsených vločiek spolu rozmixovať (tzn. 150 g jemných ovsených vločiek, banán, holandské kakao, kokosový olej). Po rozmixovaní vmiešať 50g celých ovsených vločiek, dať do formy vyloženej papierom na pečenie a piecť 10 minút na 180 ° C.

"Náplň":

  • 200 gramov tekvicového pyré (tekvicu upiecť / uvariť a rozmixovať)
  • 200 gramov lučiny
  • 125 gramov odtučneného tvarohu
  • 2x vajcia
  • 3 gramov škorice
  • sladidlo podľa chuti (ja používam flavdrops alebo med)
  • lyžička vanilkovej esencie, ak chceš

Všetko spolu rozmixujeme a nalejeme na upečený korpus. Celý tortu potom pečieme ešte 45-50 minút na 160 ° C. Aby sa torta nepotrhala, rúru otvoríme až po 5 minútach od vypnutia a tortu necháme ešte 20 minút v otvorenej rúre, potom ho necháme vychladnúť na kuchynskej linke a až vychladnutú ju dáme do chladničky. Najlepšie chutí druhý a tretí deň.

Nutričné hodnoty

Na jeden kúsok (1/8) torty:

243 kcal / 1016 KJ
10 gramov bielkovín
23 gramov sacharidov
12 gramov tukov


STRAVA